Poliția a reținut membrul unei grupări criminale specializate în trafic de persoane. Bărbatul, de 33 de ani, originar din raionul Rezina, s-a dovedit a fi responsabil de racolarea tinerelor moldovence din Moldova, prin partea stângă a Nistrului în Odessa. De aici, victimele erau urcate în avion, destinația finală fiind Cipru.
Angajații Direcției poliție în transporturi a Departamentului Poliție MAI au documentat activitatea filierei timp de 10 luni (începând cu februarie, curent)stabilind componența întregului grup - două femei și un bărbat.
Cel de-al doilea membru al grupului - o femeie în vârstă de 22 de ani, originară din raionul Rezina, responsabilă, de asemenea, de racolarea fetelor de pe teritoriul Moldovei, a fost reținută în luna februarie a anului curent, fiind condamnată, deja, la trei ani de privațiune de libertate condiționat.
Poliția a stabilit că, liderul afacerii este o femeie în vârstă de 32 de ani, originară din raionul Sângerei, cu loc de trai permanent în Cipru. Tot ea s-a dovedit a fi coproprietara unui club de noapte din regiunea Gemikolagi, în care erau exploatate fetele. Cercetările forțelor de oridne au stabilit că, suspecta nu este la prima batere de la lege, fiind anunțată în urmărire generală de poliția din Moldova.
Suspectul reținut este cercetat penal. În prezent, polițiștii cercetează cazul pentru a stabili toate circumstanțele și persoanele implicate.
Poliția se adresează tuturor persoanelor care au recunoscut automobilul suspectului sau cunosc informații și au avut de suferit de pe urma fărădelegilor comise de bărbat să sune la următoarele numere de telefon: 0 22 52- 59- 43, 078 710 610 sau 902.
 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE