La data de 13 iulie 2022, în cadrul acțiunilor desfășurate pe o cauză penală privind traficul ilicit de droguri, oamenii legii au descins cu percheziții pe mai multe adrese dintr-un sat din raionul Cahul, unde în laboratoare improvizate erau cultivate plante de cânepă.

Potrivit poliției de frontieră, ca urmare a acțiunilor întreprinse de către polițiștii de frontieră și procurorii PCCOCS, în cadrul perchezițiilor desfășurate în domiciliile și automobilele folosite de către figuranți au fost depistate și ridicate plante de cânepă, sădită în condiții speciale, marijuană hidroponică prelucrată, fertilizanți speciali, cântare, a căror valoare medie pe piața neagră constituie 200 000 lei. Totodată, pe una din adrese a fost ridicată o armă de foc letală, modificată artizanal, a cărei destinație și utilizare ilegală urmează a fi stabilită în cadrul expertizei.

Pentru faptele incriminate, bănuiții riscă pedeapsă cu închisoarea pe un termen de până la 6 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE