captură videoCu ocazia reținerii de către DNA a primarului Sorin Oprescu, bicicliștii au organizat un marș spontan “Alături de primarul nostru” și i-au urat “Mulți ani primească!”, comunică Politik.md.
Acțiunea a avut loc ieri, 7 septembrie, după ce primarul Bucureștiului, Sorin oprescu, a fost reținut de DNA în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 00.33. Primarul Capitalei statului vecin este acuzat de luare de mită. 
Un comunicat DNA arată că în perioada anilor 2013-2015 Sorin Oprescu ar fi aderat la un grup bine organizat din administrația locală. Sistemul obliga agenții economici care doreau să primească contracte din partea instituțiilor publice din subordinea primarului să remită o parte din profitul său unor persoane terțe.
Potrivit aceleiași surse, cel ce executa contractulpăstra pentru sine doar o treime din profitul brut, iar diferența era remisă funcționarilor din cadrul aparatului primarului Municipiului Bucuresti. Aproximativ zece procente din valoarea contractului ar fi fost cerută chiar pentru inculpatul Sorin Oprescu, primarul Municipiului București.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE