La Chișinău s-a dat start reunificării României cu Republica Moldova. Declarația aparține organizatorilor unei serii de evenimente unioniste organizate astăzi la Chișinău, cu ocazia împlinirii a 98 de ani de la votarea unirii Basarabiei cu România, la 27 martie 1918, comunică Politik.md.
În context au avut loc mai multe evenimente, primul dintre care a fost congresul Sfatului Țării 2, organizat cu începere la ora 10:00, la Palatul Național „Nicolae Sulac”. Forul reprezentativ, care a reunit delegați din toate localitățile Republicii Moldova, reprezentanți ai diasporei și invitați din România, a votat în unanimitate Declarația De Unire. Astfel, grupul de inițiativă și-a propus să urmeze o foaie de parcurs care ar face ca cel târziu în 2018 să se producă unirea României cu Republica Moldova.
Ulterior, zeci de mii de persoane, venite în câteva marșuri spre centrul Capitalei s-au întâlnit în fața Teatrului de Operă și Balet, unde au repetat votul simbolic al Declarației de Unire. Ulterior, coloana a pornit în marș spre Gara Feroviară. 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE