Directorul-adjunct al unei şcoli de meserii din Bălţi este cercetat penal pentru luare de mită. Potrivit organelor de drept, bărbatul, în vârstă de 50 de ani, care activează şi în calitate de administrator al căminului aceleiași şcoli, a fost documentat, în flagrant, în timp ce primea 300 de lei de la trei elevi. Cercetările polițienești au stabilit că, banii au fost oferiți în schimbul neevacuării tinerilor din căminul în care aceștia ar fi încălcat regulile de trai.

Bărbatul nu este la prima abatere de acest gen. Poliția presupune că, profitând de situația de serviciu, funcționarul ar mai fi estorcat și primit mijloace bănești de la mai mulți elevi. Acesta le-ar fi promis în schimb discipolilor săi să nu le creeze dificultăți în procesul de studii prin evacuarea acestora din cămin.
De asemenea, polițiștii au stabilit că, administratorul ar mai fi estorcat anterior bani și pentru acordarea posibilităţii de a locui în căminul şcolii, elevilor care îşi fac studiile la școala de meserii. Suma pentru un asemenea serviciu ar fi fost de 1100 de lei.
În prezent, directorul-adjunct este cercetat pentru corupere pasivă. Pentru asemenea gen de infracțiune, legislația prevede o pedeapsă cu amendă în sumă de până la 60 mii lei și închisoare pe un termen de pînă la 10 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.
 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE