Angajații unui birou de traduceri din Chișinău au fost reținuți în flagrant și riscă ani grei de închisoare. Potrivit oamenilor legii, aceștia puneau în circulație bani falși, comunică Politik.md.
Operaţiunea de reţinere în flagrant delict a avut loc în ziua de 21 martie curent, la intersecţia străzilor A. Puşkin şi Columna. Astfel, forţele de ordine au imobilizat şi reţinut trei bărbaţi cu vârstele cuprinse între 31 ani şi 36 ani, originari din raionul Vulcăneşti, angajaţi la un birou de traduceri din capitală.
În cadrul percheziţiilor autorizate, asupra lor poliţiştii au depistat valută străină în sumă de 10 000 euro cu semne evidente de falsificare. Conform infomaţiilor speciale acumulate, bănuiţii urmau să vândă cei 10 000 euro în schimbul la 4 000 euro veridici.  La faţa locului bancnotele cu nominalul de 50 euro au fost sigilate şi expediate pentru expertize judiciare.
Ulterior au fost descinse percheziţii autorizate şi la domiciliile banuiţilor, unde au fost depistate şi ridicate probe ce ar demonstra complicitatea acestora la falsificarea şi punerea în circulaţie a banilor falşi. Totodată a fost ridicat aparataj tehnic care ar fi fost utilizat la fabricarea bancnotelor false, iar la domiciliul unuia dintre ei au fost depistate mai multe sacoşe cu marihuană în cantitate de aproximativ 1,5 kg.
Documentarea şi monitorizarea membrilor grupării de către poliţişti s-a desfăşurat pe parcursul lunii curente, imediat după ce angajaţii unei banci comerciale au depistat o bancnotă cu nominalul de 50 euro falsă şi au informat poliţia. Pînă în prezent au fost acumulate probe veridice ce ar demosntra în instanţa de judecată complicitatea persoanelor reţinute. Totodată sunt demarate ample acţiuni de investigaţii în contexul elucidării tututor circumstanţelor de punere în circulaţie a banilor falşi, precum şi identificarea altor complici ai grupării criminale.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE