Cabinetul de miniştri a aprobat astăzi mai multe decizii de numire în funcție, dar și de demitere a unor demnitari cu funcții de răspundere. Astfel, Executivul a numit-o pe Corina Boaghi în funcția de viceministru al Educației. Până în prezent, Corina Boaghe a activat în cadrul Secretariatului Parlamentului, comunică Politik.md.
Tot astăzi, Boris Gîlcă a fost numit viceministru al Muncii, Protecției Sociale și Familiei, după ce viceminiștrii Sergiu Sainciuc și Gheorghe Țurcanu au fost eliberați din funcții similare.
În cadrul aceleiași ședințe, Cabinetul de miniștri a aprobat decizia cu privire la numirea lui Sergiu Palihovici în funcția de Secretar general al Guvernului Republicii Moldova, începând cu data de 17 august 2015. Anterior, Sergiu Palihovici a fost ministru al Mediului, iar în perioada 2014-2015 a ocupat funcția de Secretar general adjunct al Guvernului. Funcţia de secretar general al Guvernului a devenit vacantă din 29 decembrie 2014, după demisia lui Victor Bodiu. 
De asemenea, Premierul Valeriu Streleț a anunțat eliberarea lui Iurie Carp din funcţia de director general al Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA). Până la desemnarea directorului general al ANSA, atribuţiile acestuia urmează a fi exercitate de domnul Grigore Porcescu, director general adjunct pentru problemele siguranţei alimentelor şi controlul calităţii al ANSA.
Și directorul Agenţiei pentru Geologie şi Resurse Minerale, Eugen Bodarev, a fost eliberat din funcție, în baza cererii de demisie.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE