Comisia de evaluare a tuturor angaților CNA va începe de astăzi evaluarea acestora. Anunțul a fost făcut public de către președintele Comisiei, Tudor Gabura, în cadrul unei conferințe de presă, anunță Politik.md.

„Prima etapă a evaluării va dura până la 20 decembrie. Toți angajații vor trece un interviu despre ultimii trei ani de activitate a lor în cadrul centrului. Ulterior, cei selectați vor fi testați la poligraf, apoi urmează să treacă un test al aptitudinilor psihologice”, a declarat Gabura.
 
Potrivit președintelui Comisiei, angajații vor trece o procedură complexă de evaluare, care constă din mai multe etape. La prima etapă vor fi examinate rapoartele de activitate ale candidaților în ultimii trei ani, iar la următoarea etapă candidații vor trece un interviu, prin care se vor examina cunoștințele acestora despre noua reformă.
 
Următoarea etapă de evaluare constă în testarea cu detectorul de minciuni, iar ultima va fi examenul psihologic al candidaților.
Comisia de evaluare este formată din 7 membri, reprezentanți ai CNA și ai societății civile. În total vor fi supuși evaluării circa 400 de candidați. Reprezentanții comisiei de evaluare îndeamnă populația care dispune de informații compromițătoare privind angajații CNA să apeleze linia fierbinte 25-73-33.
 
Linia fierbinte va funcționa pe tot parcursul perioadei de evaluare.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE