După acțiunile de ieri din centrul capitalei, liderul formațiunii „Partidul Nostru”, Renato Usatîi a venit cu un mesaj amenințător la adresa celor, care se consideră unioniști. Usatîi i-a acuzat de faptul că ultimii atentează la integritatea și suveranitatea țării noastre.
„Eu nu voi permite vreunei forțe din exterior ca să facă acel „bardak” (n.r. dezordine), care a fost ieri. Dar când se distruge statalitatea țării, îmi pare rău că autoritățile centrale tac. Dar eu nu voi tăcea. Eu înțeleg că este dl Plahotniuc, care-l speria pe Lazurcă că urmează să venim noi. Dar ei nu trebuie să ne împingă spre acțiuni de forță”, a spus Usatîi, în cadrul unei conferințe de presă.
De asemenea, el a acuzat organele de ordine că nu au intervenit să interzică acele manifestări, ba mai mult: cere Procuraturii să inițieze urmăriri penale pe numele organizatorilor. De asemenea, el a cerut ca să fie publicată informația cu privire la cheltuielile de organizare și desfășurare a manifestărilor, precum și a cerut să fie publicat numele celor, care au finanțat aceste acțiuni.
Referitor la procesul de înfrățire a orașelor din R. Moldova și a celor din România, Usatîi s-a declarat deranjat de acest lucru și a amenințat că „va bloca acest proces, care duce încet-încet spre unificarea celor două state”.  
În același timp, liderul partidului sus-menționat a anunțat că planifică și o contra-acțiune, dacă autoritățile nu vor da un răspuns așteptat la apelul său. Usatîi anunță că va crea în orașe și în raioane „comitete de menținere a independenței statului moldovenesc”, și îi va implica în acest lucru și pe cei din regiunea transnistreană.  
„Dacă autoritățile vor ignora acest mesaj al nostru, noi vom forma comitete de protecție a independenței statalității moldovenești. Acestea vor fi create și în localitățile din regiunea transnistreană. Eu voi face acest lucru în calitate de cetățean. Vor fi invitați în aceste comitete: politologi, oameni de cultură și oameni din politică”, a mai adăugat Usatîi. 
Menționăm, că ieri au avut loc un șir de manifestații printre care: organizarea „Sfatului Țării-2”, concerte, dar și câteva marșuri unificate în fața Teatrului de Operă și Balet. Toate aceste acțiuni au avut loc în contextul marcării a 98 de ani de la votarea unirii Basarabiei cu România, la 27 martie 1918. 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE