Acest indicator de performanță prezintă procentual gradul în care activitatea de cercetare a universității este conectată la rețelele internaționale. În top, universitățile sunt clasate în ordinea descrescătoare a scorului indicatorului.

Universitatea de Stat din Moldova este o instituţie vizibilă pe plan mondial și este cu impact important în spaţiul ştiinţific, fiind un actor activ în aria academică națională și internațională, conform experţilor. În anul 2018, Universitatea de Stat din Moldova a fost singura instituție de învățământ superior din Republica Moldova inclusă în prestigiosul Top 25 U-Multirank .

U-Multirank a fost dezvoltat în cadrul programului Erasmus+ al Uniunii Europene și este implementat de un consorțiu independent condus de Centrul pentru Învățământul Superior din Germania. De la prima publicare în 2014, U-Multirank a dublat numărul instituțiilor de la 850 la 1711 și a extins acoperirea țărilor de la 74 la 96, incluzând mai mult de 5.153 de facultăți și mai mult de 12.500 de programe de studiu în 24 de domenii.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE