arhiva personalăComisia pentru etică și disciplină din cadrul Uniunii Avocaților a amânat momentul în care va pronunța o decizie în ceea ce îl privește pe avocatul Roman Zadoinov. Acesta riscă să rămână fără licență de activitate după ce în 2012 a demascat un act de corupție în avocatură, informează Politik.md.
Cazul acestuia, ce vizează ”lipsa de colegialitate”, a fost examinat astăzi cu ușile închise la sediul Uniunii Avocaților. După câteva ore de dezbateri, Vitalie Tăbârță, președintele Comisiei pentru etică și disciplină, a anunțat că o decizie în cazul Zadoinov va fi luată pe 7 septembrie. ”Este un caz mai complicat, de aceea am mai numit două persoane care o să se ocupe de cazul dat”, și-a motivat decizia Vitalie Tăbârță.
Amintim că acest caz se referă la un dosar de corupție de datează încă din 2012. Avocatul Roman Zadoinov, este acuzat de colegi că atunci ar fi colaborat cu Centrul Național Anticorupție la elucidarea unui caz de extorcare de bani de către un coleg de breaslă, avocat și el. Unele voci din avocatură spun că acest comportament ar veni în contradicție cu normele deontologice ale avocaturii. 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE