Unele medicamente se vor ieftini începând cu 1 aprilie, comunică Politik.md.
Ieftinirea urmează să vină după ce Ministerul Sănătăţii a anunțat că începând cu data de 1 aprilie 2016, la comercializarea medicamentelor, farmaciile vor aplica un adaos comercial reglementat. Schimbarea se încadrează în noile prevederi ale Legii cu privire la activitatea farmaceutică.
Astfel, în conformitate cu datele Catalogului de preţuri de producător la medicamente adaos comercial aplicat va fi de până la: 25% - pentru medicamentele al căror preţ este de până la 30 de lei; 20% - pentru medicamentele al căror preţ este de 30,01-60 de lei; 16% - pentru medicamentele al căror preţ este de 60,01-120 de lei; 13% - pentru medicamentele al căror preţ este de 120,01-240 de lei; 11% - pentru medicamentele al căror preţ este de peste 240 de lei. 
Astfel ministerul anunță că medicamentele din stocul farmaciei se vor supune reevaluării pentru a se aplica adaosul comercial în conformitate cu noile prevederi ale Legii cu privire la activitatea farmaceutică.
Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale va asigura partea logistică în identificarea preţurilor de producător excluse din Catalogul naţional de preţuri de producător la medicamente pentru aplicarea prevederilor menţionate.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE