El este constituit din două seturi de întrebări, elaborate conform legislaţiei rutiere, tehnicilor de acordare a primului ajutor medical şi a noţiunilor generale de mecanică auto, conform prevederilor p. 24 - 26 din Regulamentul cu privire la permisul de conducere, organizarea şi desfăşurarea examenului pentru obţinerea permisului de conducere şi condiţiile de admitere la traficul rutier.
Totodată, setul de întrebări şi grilele de corectare pentru examenul de obţinere a permisului de conducere, au fost elaborate şi plasate în sistem informaţional în limbile română, rusă şi engleză. Programul de examen este protejat împotriva multiplicării şi interzis pentru publicare.
Întrebările sunt selectate de sistem aleatoriu, conform temelor legislaţiei rutiere, tehnicilor de acordare a primului ajutor medical şi a noţiunilor generale de mecanică auto, a câte 20 întrebări în chestionar, pentru categoriile A, B, B+E, H, I şi subcategoriile A1, A2, B1 şi 26 întrebări, pentru categoriile C, C+E, D, D+E şi subcategoriile C1, C1+E, D1, D1+E, F.
KNOW-HOW-ul acestui sistem constă în propunerea a 3 limbi pentru susţinerea examenului, prezentarea argumentării răspunsului corect pentru întrebările răspunse incorect, aplicarea mai multor variante (seturi) de întrebări, care va face examenul mai eficient.
Persoanele programate pentru examen în perioada 15 iunie – 10 iulie 2011, vor putea susţine proba teoretică, la alegere, atît în sistemul actual, cît şi în cel nou. După 10 iulie 2011 va fi folosit doar noul sistem.
Între timp, doritorii pot solicita testarea noului sistem pentru desfăşurarea probei teoretice a examenului de obţinere a permisului de conducere, pentru a se familiariza la oficiile teritoriale de obţinere a permisului de conducere la locul de reşedinţă sau domiciliu.
Alte informaţii şi detalii, puteţi solicita numerele de telefon: (022) 504-871, (022) 504-519, (022) 504-424 sau e-mail: permisedeconducere@registru.md.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE