Uraganul Sandy, care a lovit coasta de nord-est a SUA şi Canadei la începutul acestei săptămâni, a făcut cel puţin 102 morţi, potrivit unui nou bilanţ, care ar putea încă să crească, potrivit autorităţilor locale citate de Reuters, scrie fin.ro.
În oraşul New York, 40 de oameni au murit din cauza uraganului, iar în New Jersey - 13. În Maryland şi Pennsylvania, alte două state printre cele mai afectate de uragan, au murit 11 şi, respectiv, 14 oameni. O persoană a murit în Canada, la Toronto.
La New York, 650.000 de persoane sunt în continuare private de electricitate, iar locuitorii se plâng de o recrudescenţă a criminalităţii şi de lipsa poliţiştilor care să împiedice acest fenomen.
Pagubele produse de uraganul Sandy ar putea să fie cele mai mari după cele provocate de uraganul Katrina, care a devastat regiunea New Orleans în 2005. Potrivit companiei americane Eqecat, specializată în evaluarea catastrofelor, pagubele asigurate provocate de Sandy ar putea să se ridice la 20 de miliarde de dolari, iar cele economice la 50 miliarde de dolari. Uraganul Katrina a provocat pagube asigurate cuprinse între 40 şi 66 miliarde de dolari.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE