pressalert.roMembra Comisiei Naționale de Integritate(CNI), Vera Lupu, se arată deranjată de faptul că declarațiile depuse de subiecții declarării încă în luna martie, nici astăzi nu sunt disponibile online. Declarația a fost făcută în cadrul ședinței de astăzi a membrilor CNI, comunică Politik.md.
În context, Vera Lupu a propus ca, în regim de prioritate, să fie plasate în spațiul virtual  cel puțin declarațiie depuse de persoanele în privința cărora CNI inițiază controale. ”Societatea are dreptul să cunoască ce controlam”, și-a argumentat Vera Lupu poziția.
Pe de altă parte, președintele CNI, Anatolie Donciu, a declarat că acest lucru ar fi imposibil de realizat, dat fiind faptul că declarațiile sunt trimise, pentru ca să fie scanate, în loturi a câte 20 000 de unități.
”Nu e posibil, deja de trei ani de zile facem asta pe site. (...) Decarațiile sunt trimise în baza unui act de recepție-primire, nu putem scoate câteva din lot ca să le dăm prioritate. Oricum, din ce mi s-a spus, deja aproximativ 70 de procente din toate declarațiile au fost scanate. Acum ele sunt digitizate, datele personale sunt hașurate”, a replicat Anatolie Donciu.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE