Compania Südzucker Moldova va fi condus de fostul premier al Republicii Moldova, Pavel Filip (2016-2019), care, până acum, timp de un an, a deținut postul de membru al Comitetului de Conducere al întreprinderii.

Decizia a fost luată de Consiliul de Administrație al concernului german Südzucker AG pe 1 martie 2024, anuntî compania.

Pavel Filip îl va înlocui astfel pe Dr. Alexander Koss, care a fost speaker al Comitetului de Conducere a companiei mai bine de 20 ani.

În acelasi timp, conducerea celor mai importante departmente va avea continuitate: Rostislav Magdei- în calitate de director de Producere, Anatolie Gorodenco - director Materie primă, Adrian Lipcan - director Vânzări, iar Doina Donici va fi director general adjunct și director financiar. Valerii Nicușor și Alexei Fortuna au fost numiți administratori ai subsidiarei Agro-SZM.

„Am acceptat cu plăcere această propunere, deoarece munca mea în afaceri a fost întotdeauna legată de producție, iar mie îmi place să conduc astfel de procese",, a spus Pavel Filip, potrivit comunicatului Südzucker Moldova.

El a mentionat că experiența în Guvern i-a oferit o întelegere mult mai complexă a mediului în care activează sectorul de business, dar și a modului în care se gestionează economia.

Alexander Koss, care a activat în cadrul Südzucker începând cu anul 2002 și-a exprimat speranța că și în viitor echipa Südzucker Moldova să reușească, „in special în condițiile noilor provocări legat de schimbările climatice globale și de instabilitatea regională".

Amintim ca Pavel Filip, are 57 de ani și a fost premier al Republicii Moldova din ianuarie 2016 pânî în unie 2019. Anterior, el a condus fabrica Bucuria (2001-2008), Tutun-CTC (2008-2011), iar din 2011 si până în 2016 a fost ministru al Tehnologiei Informației și Comunicațillor.

Compania moldo-germană Südzucker Moldova a fost creată în mai 2001 și este cel mai mare producător de zahăr din Republica Moldova, dar și de biogaz.

Din companie fac parte fabricile de zahăr din Drochia si Fălești, care produc anual circa 100.000 tone de zahăr, și centrul logistic din Alexandrei, cu o capacitate de depozitare de 40.000 tone de producție, precum și propria întreprindere dezvoltare si producție agricolă - Agro SZM, care prelucrează mai mult de 9.000 de hectare de terenuri agricole.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE