“Este un incendiu intenţionat! Fie că a fost incendiat de boschetari, fie că de altcineva, însă cauza răspîndirii rapide a focului este prelucrarea incorectă a lemnului. Bunurile au fost distruse în întregime şi trebuie de menţionat faptul că nu era dat în exploatare al doilea nivel. Dar noi vom restabili biserica, în urma colectării fondurilor”, a mai declarat Silviu Muşuc, luni, 21 februarie, în cadrul şedinţei primăriei.
În acest sens a fost deschis un cont bancar pentru acumularea donaţiilor, iar din fondul de rezervă vor fi alocaţe mijloace financiare şi materiale de construcţie necesare.Primăria Chişinău împreună cu Mitropolia Moldovei au decis să colaboreze în privinţa restabilirii bisericii respective.
“Cer să fie indentificaţi făptuitorii şi pedepsiţi cît mai rapid. Pentru asta vom implica toate serviciile primăriei. De asemenea, ne adresăm către toţi cei care ar putea releva careva informaţii, pentru a ajuta la descoperirea crimei. Cred că este o datorie morală a noastră, a tuturor. Asta nu înseamnă că primarul nu are de făcut altceva decît de construit biserici, rog să fiu înţeles corect”, a  declarat primarul general Dorin Chirtoacă.
Conform informaţiilor oferite de părintele bisericii menţionate, lemnul a fost prelucrat cu soluţie indifugă, însă posibil că lucrul nu a fost efectuat calitativ. Persoane pătimite nu sunt, iar bunurile materiale încă se estimează. Costul lucrărilor şi devizul de cheltuieli, deocamdată nu au fost stabilite.
Menţionăm că Biserica "Sfânta fericita Matrona" a luat foc în proporţie de 90 la sută în dimineaţa zilei de sâmbătă, 19 februarie.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE