Un blogger în vârstă de 21 de ani a fost prins, după ce a spart peste 400 de site-uri și adrese de e-mail ale instituțiilor de stat, ale instituțiilor mass-media și instituțiilor financiar-bancare, ale persoanelor cu demnitate publică, dar și partidelor politice, informează Politik.md.
Procurorii în colaborare cu ofițerii SIS și IGP au depistat că au fost supuse atacurilor sie-urile care aveau domenul „.md”, iar informația o plasa pe blogul său.
Procurorul şef al secţiei tehnologii informaţionale şi investigaţii ale infracţiunilor în domeniul informaticii, Veaceslav Soltan, a menționat că individul și-a recunoscut vina. El este student la o universitate din R.Moldova.
Șeful Centrului de combatere a crimelor informatice, Iurie Cațer, a menționat că tânărul era interesat să vadă cât de vulnerabile sunt aceste pagini. „În urma perchezițiilor, au fost găsite înscrisuri de ciornă privind vulnerabilitățile site-urilor. Nu este exlus că ar fi cerut recompense pentru restabilirea sau buna funcționare a site-ului”, a declarat Iurie Cațer.
Printre instituțiile care au avut de suferit sunt Partidul Comuniștilor și Partidul Popular. Procurorii nu exclud versiunea că bloggerul lucra în cooperare cu alte persoane.
Astfel, pedeapsa maximă pentru acel tânăr blogger este de până la şase ani de închisoare, sau amendă de până la 20 de mii de lei. În prezent, bloggerul are interdicția de a părăsi țara. 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE