LIVE TEXT:20:00 MAEIE informează că urmare a condițiilor meteo nefavorabile, un autocar care circula pe ruta regulată Italia – Republica Moldova, a derapat în apropierea localității Costești, județul Vaslui, România, iar la fața locului au ajuns mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui și SMURD.

Potrivit informațiilor preliminare obținute de reprezentanții consulatului Republicii Moldova la Iași, în autocar se aflau 38 de cetățeni moldoveni și unul străin. 16 cetățeni moldoveni au suferit răni ușoare și sunt în afara oricărui pericol. Aceștia au fost internați în cel mai apropiat spital unde le-a fost acordată asistența necesară. Ceilalți pasageri și-au continuat drumul spre Chișinău cu un alt mijloc de transport pus la dispoziție de transportator, se arată într-o notă informativă a MAEIE.

MAEIE precizează că, la nivelul oficiului consular, nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătura cu acest accident, responsabilii de la consulat fiind în contact cu autoritățile române, pentru a acorda asistență consulară în funcție de solicitări. 

În legătură cu ninsoare și viscolul din țara noastră, dar și din România și alte țări, recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu şi-au echipat corespunzător autovehiculele cu anvelope specifice sezonului și să urmărească anunțurile autorităților locale privind condițiile de călătorie.

15 persoane au fost rănite, după ce un autocar de pe ruta Lugoj - Chișinău, cu 40 de călători, s-a răsturnat, duminică, în județul Vaslui, România. Autoritățile locale au activat planul roșu de intervenție, scrie libertatea.ro.

Accidentul a avut loc în apropiere de Bârlad, pe raza comunei Sârbi, într-o zonă în care au căzut ninsori de sâmbătă noaptea. Județul Vaslui e sub cod portocaliu de viscol. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Podul Înalt al județului Vaslui a intervenit cu șase autospeciale și echipaje specializate.

„Din primele informații, în accident este implicat un autocar în care se aflau 40 de persoane. Autocarul s-a răsturnat. Începând cu ora 12.09 a fost instituit planul roșu”, a declarat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui.

Autocarul este înmatriculat în județul Iași și se deplasa către Republica Moldova, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE