Astfel, potrivit Poliţiei de Frontieră Galaţi, moldoveanul s-a prezentat în vamă la volanul unui autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în Bulgaria. Autoritățile române au hotărât să percheziționeze mașina și l-au invitat pe tânăr să meargă în garaj.
În timpul controlului, moldoveanul s-a urcat în maşină şi a demarat în viteză deschizând cu spatele mașinii ușile clădirii. Tânărul a ignorat cererile autorităților de a opri și a pornit în viteză înapoi, către Republica Moldova.
 „A fost anunțat polițistul de frontieră care își desfășura activitatea la podul rutier, acesta reușind să declanșeze dispozitivul antipneu de pe sensul de ieșire din țară, dar în momentul în care a încercat să declanșeze dispozitivul antipneu de pe sensul de intrare, fugarul a efectuat o manevră de evitare a dispozitivului, a intrat pe contra sens, a pierdut controlul autoturismului și s-a lovit de parapetul podului. În acel moment polițistul de frontieră s-a deplasat la autoturism, dar când a ajuns în dreptul mașinii, conducătorul auto a efectuat o manevră de mers înapoi, după care s-a îndreptat spre polițistul de frontieră încercând să-l lovească. Pentru a evita pericolul, polițistul de frontieră l-a somat verbal pe tânăr, dar deoarece acesta nu s-a supus somației, a fost nevoit să tragă un foc de armă în zona pneurilor, respectând prevederile legale în vigoare și încercând să se eschiveze pentru a nu fi lovit”, se arată în comunicatul PTF Galați.
Maşina a oprit la doar câteva sute de metri de frontieră, pe teritoriul moldovenesc, şoferul rănit fiind preluat şi dus la spital de grănicerii moldoveni. Maşina a fost sechestrată pentru cercetări.
Potrivit adevărul.ro, grănicerii moldoveni au confirmat suspiciunile poliţiştilor de frontieră români: maşina pe care o conducea moldoveanul era burduşită cu ţigări de contrabandă, ascunse în locaşe special amenajate în banchete, portiere, podea şi bare.
Autoritățile române au deschis un dosar penal pe numele tânărului, pentru trecerea ilegală a frontierei la ieșire.
Totodată, Ministerul Afacerilor Externe informează că în seara zilei de 15 ianuarie a avut loc o convorbire telefonică între miniştrii de externe ai Republicii Moldova şi României, la iniţiativa şefului diplomaţiei române Teodor Baconschi.
Cei doi demnitari au abordat incidentul ce a avut loc la frontieră. Miniştrii au subliniat importanţa unei investigaţii minuţioase şi cooperării strânse dintre autorităţile Republicii Moldova şi României pentru elucidarea tuturor circumstanţelor acestui caz, mai titrează sursa.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE