Liderul socialiștilor PSRM, Igor Dodon, vine cu un ultimatum pentru cei de la guvernare, anunță Politik.md. Acesta le dă timp până la 22 septembrie ca să desfășoare o ședință extraordinară a Parlamentului, în care să discute subiectele propuse de socialiști.
Mai mult, Dodon amenință că va bloca instituțiile guvernamentale, în caz că cei de la putere nu-i vor auzi.  
„Dacă până pe 22 sepembrie nu se va convoca ședința Parlamentului, PSRM anunță mobilizarea generală pentru proteste, cu pichetarea clădirilor guvernamentale în scopul provocării alegerilor parlamentare anticipate. Anunțăm proteste masive, noi vă vom arăta ce înseamnă proteste - cu blocarea instituțiile guvernamentale, pentru a ajunge la alegeri anticipate”, a declarat Dodon, în cadrul unei conferințe de presă, în care a cerut eliberarea din detenție a fostului deputat Grigore Petrenco.
În context, socialiștii cer ședință extraordinară anume pe 22 septembrie, pentru că mai târziu începe ultima jumătate de an de mandat al președintelui țării, când Parlamentul nu poate fi demis. La fel, socialiștii cer: demiterea procurorului general, șefului CNA, președintelui CEC, celui al ANRE, dar și scoaterea imunității deputaților, ca aceștia să poată fi ușor trași la răspundere în fața legii.
La fel, PSRM va demara un proces de colectare a semnăturilor, pentru a organiza un Referendum ca să fie modificată Constituția astfel încât președintele țării să fie ales prin vot direct de către cetățeni.  

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE