Mark Tkaciuk este cel care conduce Partidul Comuniștilor și nu Vladimir Voronin. Cel puțin așa susține președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov.
”În toate lunile de discuții cu PCRM, eu m-am convins că acest partid este condus de Mark Tkaciuk și nu de Voronin”, a declarat Diacov, luni, 7 decembrie.
Dumitru Diacov a mai spus că în PCRM este un grup de oameni care au dorit să voteze președintele țării. „De asemenea, sunt persoane care, până ieri, au spus că vor să vină în fața tuturor și de la tribuna Parlamentului să spună punctul lor de vedere, nu știu ce s-a întâmplat noaptea de s-au răzgândit”, a spus Diacov.
Amintim că, în repetate rânduri, la ședințele Parlamentului, deputații comuniști au cerut demiterea lui Mihai Ghimpu din funcția de președinte al Parlamentului, despre care Diacov a spus: ”dacă comuniștii tot spun că nu sunt mulțumiți de Ghimpu ar fi trebuit să-l voteze pe Lupu și de mâine era acesta președinte și nu mai aveau ce să discute cu Ghimpu. Dar, de fapt, comuniștilor le convine să fie Ghimpu președinte interimar pentru ca acesta să facă declarații și să alimenteze PCRM-ul cu diferite contradeclarații pentru că pe ei nu-i interesează liniștea, pacea”.
Întrebat Mihai Ghimpu dacă ar accepta să cedeze funcția sa în schimbul votării președintelui, idee care a fost propusă de comuniști, acesta a răspuns: ”dar ce eu sunt la piață să vând funcții?”
Precizăm că pe 7 decembrie au avut loc a doua tentativă de alegere a președintelui țării. Marian Lupu, unicul candidat care nu a fost ales din insuficiență de voturi. PCRM nu a cedat 8 voturi necesare, astfel pentru a doua oară au boicotat alegerile.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE