Șeful statului, Nicolae Timofti, este de părere că guvernatorul Băncii Naționale, Dorin Drăguțanu, trebuie să plece din funcție. În cadrul unei declarații publice, președintele țării spune că a discutat cu el de nenumărate ori despre problema sistemului bancar și că i-a cerut explicații pentru situația creată, anunță Politik.md.
„Am discutat personal în câteva rânduri cu guvernatorul Băncii Naționale, căruia i-am cerut explicații pentru acțiunile și inacțiunile instituției pe care o conduce. Ca o paranteză, sunt mirat că domnul guvernator mai este în funcție, ca și întreaga administrație a BNM, dar amintesc că demiterea sa nu este prerogativa președintelui”, scrie Nicolae Timofti în declarația sa publică.
De asemenea, președintele contestă și modul încare a fost concesionat Aeroportul Internațional Chișinău, dar anunță că a înștiințat autoritățile de stat despre acest lucru.
„Am sesizat instituțiile statului și cu privire la alte decizii îndoielnice care s-au luat în ultimii ani, cum ar fi acea de concesiune, care ridică mari probleme de securitate națională, a Aeroportului Internațional Chișinău către o firmă privată condusă de persoane dubioase. Am dispus acum să fie puse la dispoziția opiniei publice scrisorile pe care le-am expediat instituțiilor statului și în care sunt atestate îngrijorările la care mă refer”, mai afirmă Nicolae Timofti.
Menționăm, că astăzi președintele a transmis un mesaj în care face referință la revendicările pe care le solicită protestatarii din Piața Marii Adunări Naționale. Deși oamenii i-au cerut demisia, șeful statului spune că acest lucru nu ar face decât să înrăutățească situația politică din țară.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE