Președintele Nicolae Timofti consideră că pentru elucidarea cazului tragic din 23 decembrie, 2012, din Pădurea Domnească, raionul Fălești, trebuie să fie constituită o comisie specială sub control parlamentar. Această comisie trebuie să investigheze modul în care autoritățile abilitate ale statului au gestionat acest caz, fără a fi periclitată buna desfășurare a urmăririi penale. Despre aceasta a anunțat astăzi, 10 ianuarie, purtătorul său de cuvânt, Vlad Țurcanu, în cadrul unui briefing de presă.

”Totodată, șeful statului reiterează cu ocazia acestei întâmplări tragice, importanța reformării Procuraturii Generale în vederea consolidării independenții procesuale a procurorilor și identificării pentru procuratură a unui loc potrivit în sistemului organulor de drept”, a mențioat Vlad Țurcanu.
Potrivit lui Țurcanu, președintele susține că este îngrijorat de modul defectuos în care au reacţionat la acest caz unele instituţii ale statului. 

De asemenea, Nicolae Timofti spune că este foarte importantă informara societății privind posibila implicare în acest caz a unor demnitari de stat, ale căror nume au fost mențioate în presă, printre care cel al procurorului general, Valeriu Zubco și a unor judecători.

Amintim, că pe 23 decembrie, un tânăr a fost împușcat mortal în timp ce se afla în pădure lângă satul Chetriș, raionul Fălești. De implicare în acest accident a fost acuzat actualul Procuror General, Valeriu Zubco, președintele Curții de Apel, Ion Pleșca, vicepreședintele Curții de Apel, Gheorghe Crețu, precum și membrul CCA, Nicolae Damaschin. Oficialii, însă au negat acuzațiile aduse la adresa lor de către liderul Mișcării Antimafie, Sergiu Mocanu, care afirma că tânărul Sorin Paciu a fost omorât din greșeală în timpul unei vacanțe de vânătoare.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE