Președintele Nicolae Timofti i-a înmânat astăzi „Ordinul de Onoare” ambasadorului Italiei în Republica Moldova, Stefano De Leo, în semn de profundă gratitudine pentru contribuţia sa deosebită la dezvoltarea şi aprofundarea relaţiilor de prietenie şi colaborare moldo-italiene.

La rândul său, Stefano De Leo a înmânat președintelui Timofti un tablou cu Arco di Costantino (Arcul de triumf al lui Constantin) din Roma care, a menționat ambasadorul, „să aducă triumf și succes Republicii Moldova”.
În cadrul întrevederii oficialii au trecut în revistă nivelul înalt al relaţiilor bilaterale şi au declarat că își doresc aprofundarea în continuare a acestora.
Ambasadorul Republicii Italiene a subliniat că vizitele recente ale unor importanți oficiali europeni în Republica Moldova vin să confirme faptul că Uniunea Europeană apreciază progresele înregistrate de țara noastră în vederea integrării europene.
Oficialii au mai discutat despre marea comunitate de moldoveni din Italia. „Moldovenii sunt un oameni harnici, respectuoși față de legile țării-gazdă”, a spus președintele Timofti. În aceiași ordine de idei, ambasadorul a subliniat că își dorește ca moldovenii să poată să se întoarcă acasă pentru a putea lucra într-o țară aliniată la standardele europene. 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE