Acest lucru este posibil având în vedere intrarea în vigoare a Hotărârii Guvernului nr. 141 din 27 februarie 2019 cu privire la aplicarea echipamentelor de casă și de control la efectuarea decontărilor.

Hotărârea prevede că dispozitivele electronice precum telefoanele sau tabletele, care dispun de un program de aplicație dedicat și identificabil, pot fi acceptate ca având funcții de mașini de casă și de control. 

În document au fost stabilite normele privind efectuarea decontărilor în numerar și/sau prin alt instrument de plată, atât prin mașinile de casă și de control cu memorie fiscală, cât și prin alte sisteme informatice, cu sau fără dispozitive electronice (de tip terminal de plată, terminal cash-in, aparat de schimb valutar, precum și altele ce dispun de un program de aplicație dedicat și identificabil), cu funcții de mașini de casă și de control.

Utilizarea sistemelor informatice cu sau fără dispozitive electronice permite generarea și transmiterea, în cazul prezentării până la momentul achitării de către plătitor a datelor privind numărul de telefon sau adresa electronică, a bonului de casă sau documentului fiscal generat în formă electronică la numărul de telefon sau adresa electronică prezentate.

Având în vedere intrarea în vigoare a Hotărârii menționate, începând cu 15 aprilie 2019 se abrogă Hotărârea Guvernului 474/1998 cu privire la aplicarea mașinilor de casă și control cu memorie fiscală pentru efectuarea decontărilor în numerar.

Sursa: Bizlaw.md

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE