Primăria Chişinău va continua să acorde ajutoare la plata pentru încălzire, în condiţiile majorării tarifului la agentul termic. Şi în continuare, municipalitatea va compensa 40 la sută din valoarea facturii pentru căldură.
În urma majorării tarifului la căldură, Primăria estimează ca în actualul sezon de termoficare să plătească ajutoare de circa 27 milioane lei.
Edilul capitalei, Dorin Chirtoacă a afirmat că Primăria Chişinău va compensa 40 la sută din valoarea facturii la căldură pentru locuitorii oraşului, iar în suburbii, persoanele care se încălzesc cu lemne, cărbune sau gaze naturale, vor primi câte 250 de lei pentru gospodărie. Dosarele pentru ajutor la plata căldurii pot fi depuse în continuare, la gestionarii fondului locativ.
În aceeaşi ordine de idei, şeful administraţiei municipale a adăugat că acum se adevereşte că Primăria a avut dreptate când a respins solicitarea SA „Termocom” de a majora tariful la căldură de la 540 lei/Gicacaloria la 850 lei/Gcal. „Chiar şi această creştere a tarifului până la 699 lei/Gicacaloria, în condiţiile majorării preţului la gazele naturale, este mult mai mică decât cererea „Termocom”-ul”, a opinat Dorin Chirtoacă.
După creşterea tarifului la energia termică, Primăria Chişinău va compensa factura pentru un apartament cu 2 camere cu circa 230 lei. În cazul unui apartament cu 3 camere, ajutorul financiar va fi de până la 420 lei. Mecanismul de acordare a ajutoarelor la plata căldurii a fost pentru prima dată aplicat în R. Moldova de către Primăria Chişinău. În prezent, de ajutoare la plata pentru încălzire beneficiază peste 20 mii familii din municipiu.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE