„Vom adresa o solicitare în acest sens către ANRE. În cazul în care prelungim contractul cu Gazprom avem toate premisele să cerem majorarea tarifului. Astfel, din trimestrul 4, prețul la gaze va fi mai scump. Prognozăm o creștere a tarifului de peste 35%, până la 6 lei. Altfel, noi ne întoarcem la tarifele care au fost în 2015-2016, de 6,2 lei pentru un metru cub”, a precizat șeful Moldovagaz, pentru UNIMEDIA.

Întrebat când ar putea intra în vigoare noul tarif pentru consumatorii finali, Vadim Ceban a răspuns: „Sperăm că acest lucru se va întâmpla în scurt timp, avem încă 12 zile pentru negocierea contractului, până la 30 septembrie. Procedura poate dura și 2 săptămâni și o lună și mai mult, dar sperăm că ANRE va reieși din termeni reali, ca să nu ajungem în incapacitate de plată”.

Săptămâna trecută, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a declarat că urmărește evoluția prețurilor la gaz pe piața internațională și discută cu reprezentanții MoldovaGaz, în contextul necesității semnării unui nou acord cu Gazprom de livrare a gazelor naturale.

Președinta Maia Sandu a declarat, anterior, că negocierea noului contract cu Rusia privind achiziționarea de gaze naturale este responsabilitatea MoldovaGaz. „Este o formulă care este stabilită deja și este vorba despre relații comerciale contractuale între două instituții”, a precizat șefa statului.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE