Străinii care doresc să devină cetăţeni bulgari vor putea să facă acest lucru în schimbul unei investiţii cu puţin peste 100.000 de euro, în baza unor reglementări adoptate de legislativul de la Sofia, scrie Evz.ro.
Astfel, deputaţii au adoptat astăzi o serie amendamente la legea pentru încurajarea investiţiilor care prevăd că un investitor străin poate obţine cetăţenia bulgară, dacă face o donaţie de 200.000 de leva (circa 100.000 de euro) către fondul naţional pentru inovaţii.
Prin această măsură, scrie Agerpres, Bulgaria speră să atragă noi investiţii străine în contextul crizei financiare care a dus la o scădere bruscă a valorii investiţiilor în ultimii ani.
Parlamentul a mai decis ca investitorii să fie scutiţi de plata contribuţiilor pentru asigurare socială şi de sănătate pentru angajaţii lor, timp de doi ani. Condiţia este ca investiţia să fie într-o zonă unde rata şomajului este mai mare decât media pe ţară.
Locurile de muncă create de investitor trebuie să continue să existe cel puţin trei ani, în cazul întreprinderilor mici şi mijlocii, şi cel puţin cinci ani în cel al întreprinderilor mari.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE