simbolÎn ianuarie-iunie 2015 s-au eliberat 2 143 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale şi nerezidenţiale, în scădere cu 6,3 procente faţă de ianuarie-iunie 2014, informează Politik.md cu referire la datele oferite de Biroul Naţional de Statistică.
Din volumul total al autorizaţiilor de construire a clădirilor 1 271 le-au revenit clădirilor rezidenţiale, dintre care 56,1 procente sunt pentru zona rurală, mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut.
Astfel, în ianuarie-iunie 2015 numărul autorizaţiilor de construire eliberate pentru clădirile rezidenţiale a scăzut cu 65 unităţi, iar pentru clădirile nerezidenţiale cu 80 unităţi. Totodată, creşteri a autorizaţiilor de construire pentru clădirile rezidenţiale s-au înregistrat în municipiul Chişinău – cu 48 de unități, regiunea de dezvoltare Centru – cu 12 şi regiunea de dezvoltare Sud – cu 6. Din numărul total al autorizaţiilor de construire eliberate pentru clădiri, în mediul urban au fost eliberate 1 180 autorizaţii iar în mediul rural 963.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE