Liderul fracțiunii PLDM din Parlament, Valeriu Streleț, avenit cu un apel, astăzi, 14 noiembrie, în cadrul unei conferințe de presă, prin care solicită membrilor Alianței să susțină inițiativa privind ridicarea imunității deputaților, în cazul în care se dorește a se lupta contra corupției în țară, anunță Politik.md.

Streleț afirmă că, în acest sens, a fost elaborat, anul trecut, un proiect de lege care prevede excluderea alin 3 din art 70 al Constitutiei, care vizeaza imunitatea deplină a deputaților  si adaugarea unei sintagme in art 71 care vizeaza imunitatea pentru declaratiile facute public.
 
„Acest proiect a fost avizat de Curtea Constituțională, el a fost semnat de către 31 de deputați PLDM și 4 deputați PL. Avizul CC este, au trecut 6 luni și astăzi noi avem ferma intenție de plasa acest proiect în procedură parlamentară”, a declarat Valeriu Streleț.
 
Potrivit liberal-democratului, cu 4 săptămâni în urmă am făcut un apel deschis către membrii AIE, pentru a purta discuții despre aceasta, dar se ezită până în prezent. „Îndemnăm toți deputații să semneze și să voteze această intițiavă de modificare a Constituției, fiindcă, menținând această formă de imunitate a deputaților, nu putem vorbi de o veritate în lupta cu corupția”, susține deputatul.
 
El mai afirmă că acest obiectiv a fost unanim votat și asumat, prin programul de guvernare, în ianuarie 2011 de către toate componentele Alianței.  „Respectiv, noi considerăm că trebuie să fie vital interesați nu doar componentele AIE, dar și opoziția, care susține că unii sunt suspectați de corupție, și să venim cu avizul Curții Constituționale în plen”, a mai spus Streleț.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE