Liderul fracțiunii PLDM din Parlament, Valeriu Streleț și-a motivat decizia de a amâna votul pentru lectura a doua a proiectului liberalilor prin interzicerea creării fracțiunilor după 10 zile de la constituirea Parlamentului, prin faptul că unii colegi de-ai săi din fracțiune își doresc să vină cu amendamente pentru proiectul în cauză.

„Fiecare fracțiune are la dispoziție 10 zile pentru a formula amendamente. Proiectul propus vizează procedura de constituire a fracțiunilor, inclusiv toată pocedura care vizează modul de funcționare, inclusiv modalitatea de lichidare a acesteia. Colegii mei de fracțiune au solicitat să propună amendamente pentru lectura a doua. Este un drept al fracțiunii care nu trebuie să fie comentat”, a declarat Valeriu Streleț după ședința plenară a Parlamentului.
 
Liderul fracțiunii liberal-democrate s-a mai referit și la fracțiunea nou-creată în cadrul Parlamentului, a grupului Dodon și cea a lui Mișin. „Nu știu dacă suntem noi cei care trebuie să dăm aprecierea respectivă. Normele regulamentului lasă loc de comentarii în acest context, dar urmează secretariatul Parlamentului să decidă la înregistrarea acestei fracțiuni. Noi ne-am exprimat o anumită rezervă față de tratarea conjuncturală a amendamentului: atunci când convine, se adoptă o modificare, iar când nu convine, se abrogă. De aceea am expus aceste îndoieli în cadrul Alianței, mai ales că este în plin proces de elaborare noul regulament al Parlamentului. De aceea ne-am conformat să votăm pentru lectura întâi, dar pentru a doua vom veni cu unele propuneri”, a mai spus Valeriu Streleț.
 
Vis-à-vis de declarațiile lui Igor Dodon, care susține că unul din scopurile sale este înlăturarea de la guvernare a lui Mihai Ghimpu și crearea unei noi Alianțe, liberal-democratul susține că aceste declarații sunt doar niște „supoziții și fantezii”.
 
„Dodon declara despre visul său de a distruge Alianța încă de când s-a desprins de comuniști și o repetă cu intensitate permanentă, dar asta nu înseamnă că acest fapt ar putea avea sorți de izbândă, cel puțin prin înlăturarea unei componente din Alianță. Și aș vrea ca și colegii liberali să se debaraseze de sindromul acestei permanente suspiciuni. Alianța este, functionează, și e firesc să avem opinii diferite în anumite situații și contexte, dar avem foarte multe rezerve pentru a depăși toate eventuale probleme și în acest spirit acționăm în continuare”, a mai menționat Streleț.
 
Potrivit lui, proiectul prin care liberalii cer modificarea numerică și a componenței Biroului Permanent al Legislativului este susținut de către PLDM, menționând că el a fost avizat pozitiv de către comisia Juridică. „Numai că aici probabil se mai joacă, dar noi nu avem nimic împotriva acestui proiect, doar că colegii noștri liberali au decis să nu-l înainteze astăzi”, a punctat liderul fracțiunii liberal-democrate.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE