Statul riscă să piardă întreprinderi importante pentru dezvoltarea economiei naționale, riscă să rămână fără patrimoniu. Reprezentanții partidelor, aflate la guvernare, vor trebui să-și asume responsabilitatea pentru deposedarea statutului și cetățenilor de proprietăți și patrimoniu. În caz contrar, nu cred că mai au dreptul moral de a mai veni în fața cetățenilor, pentru a le solicita suport electoral.
De această părere este liderul Partidului Popular din R. Moldova, Alexandru Oleinic, care condamnă dur acțiunile de privatizare a mai multor întreprinderi de stat importante pentru economia națională. Politicianul este convins că întreprinderile, care aduc venit la bugetul de stat, trebuie să rămână în proprietatea statului.
„Numai că, mai întîi este nevoie de a determina direcțiile de dezvoltare a economiei naționale, care sunt domeniile prioritare, cum vom asigura obținerea mijloacelor financiare necesare? În opinia mea — vînzarea proprietăților statului, în modul în care se produce,este doar un venit de scurtă durată, care nu ne asigură o dezvoltarea durabilă și continuă. Din aceste considerente, este neînteleasă graba cu care Guvernul încearcă să vîndă la prețuri mici așa întreprinderi ca Aeroportul Internațional Chișinău, Banca de Economii și Moldtelecomul, cel care înregistrează un volum de vânzări de circa 666,4 milioane de lei, având un număr de 1,22 milioane de abonați și alte întreprinderi importante din economia națională, care la un calcul foarte modest, valorează zeci de miliarde de euro.
Pe când Guvernul estimează valoarea celor 200 de întreprinderi incluse în lista întreprinderilor scoase la privatizare la doar un miliard de lei”, a declarat Alexandru Oleinic.
În context, liderul politic consideră că lipsa de reacții ale persoanelor cu funcții de răspundere în stat la declarațiile privind ilegalitățile comise în cazul Băncii de Economii și cel al Aeroportului Internațional Chișinău este dovada complicității Guvernului în toate aceste ilegalități.