Ghimpu a făcut aceste declaraţii marţi seara, după o întrevedere cu ambasadorul rus la Chişinău Valeri Kuzmin, după ce acelaşi diplomat declara cu o săptămână în urmă că Rusia ar putea reduce preţul la gaze dacă Chişinăul i-ar propune ceva care ar interesa-o, făcând referire la Ucraina, care a acceptat staţionarea în continuare a bazei militare ruse la Sevastopol.
Solicitat să comenteze ce ar putea propune Chişinăul Moscovei în schimbul reducerii preţului la gaze, Ghimpu a declarat mai în glumă, mai în serios că o soluţie ar fi să-l dea pe Voronin ruşilor. 'Cred că să-l dăm pe Voronin. Poate le este drag, cine ştie', a spus Ghimpu.
Voronin nu a comentat deocamdată aceste declaraţii, dar relaţiile antagoniste dintre cei doi şi schimburile de replici dure nu mai reprezintă o noutate pentru politica de la Chişinău. Liderul Partidului Liberal (PL) din Republica Moldova, fostul preşedinte interimar Mihai Ghimpu, l-ar da ruşilor pe rivalul său politic, liderul comuniştilor, Vladimir Voronin, fostul preşedinte al ţării, în schimbul reducerii preţului la gazele livrate de Gazprom.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE