Șoferul care a lăsat-o pe Marcela Paladi, o tânără de 25 de ani, fără picioare a fost trimis pe banca acuzaților. Acesta este învinuit de comiterea infracțiunii de încălcăre a regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport, ce a cauzat din imprudenţă o vătămare gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii. El riscă o pedeapsă maximă de până la 7 ani de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloacele de transport.

Procurorii au finisat urmărirea penală și au expediat în instanța de judecată cauza penală.

Potrivit datelor din dosar, învinuitul, la 06 februarie 2023, pe timp de noapte, deplasându-se pe bulevardul Dacia al Capitalei, ignorând prevederile Regulamentului de Circulaţie Rutieră, cu partea din față a automobilului s-a tamponat în partea din spate a unui alt automobil oprit pe banda nr.2 din motiv că era avariat, strivind-o pe victimă între automobile în momentul în care ultima dorea să instaleze ,,Triunghiul de siguranță”.

Conform raportului de expertiză judiciară medico-legală, victimei i-au fost cauzate vătămări corporale grave.

Urmare a accidentului rutier, a fost lovită încă o persoană, care a căzut jos pe carosabil și s-a ales cu vătămări corporale neînsemnate.

Învinuitul a refuzat să facă declarații pe caz.

Anterior, șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, a afirmat că șoferul și-a recunoscut vina și „s-a prezentat la orice solicitare a organului de urmărire penală pentru efectuarea acțiunilor procesuale”.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE