Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) se arată profund indignat de declarațiile liderului PL, Mihai Ghimpu, cu privire la necesitatea aderării la blocul NATO a Republicii Moldova. De asemenea, socialiștii cheamă partidele din Alianță să renunțe la mesaje destabilizatoare pentru Republica Moldova, anunță Politik.md cu referire la un comunicat de presă emis de partid.

Potrivit sursei, afirmațiile lui Mihai Ghimpu contravin Constituției Republicii Moldova, în care neutralitatea statului este transcrisă expres. „Totodată, expunerile publice la acest subiect sînt o sfidare în stilul deja caracteristic liderului PL a voinței cetățenilor Republicii Moldova, majoritatea categorică a cărora pledează pentru un statut neutru al țării noastre”, se anunță în mesajul socialiștilor.
 
Aceștia mai consideră că aceste afirmații sînt făcute în mod conștient și intenționat pentru a destabiliza și mai mult relațiile cu partenerul strategic - Federația Rusă, asemenea expuneri având loc tradițional din partea liberalilor înainte de venirea oficialilor ruși în Republica Moldova, de această dată a vicepremierului rus, Dmitri Rogozin.
 
„Este regretabil faptul că aceste afirmații și acțiuni sub nici o formă nu sunt combătute sau criticate de către partenerii de Alianță ai lui Ghimpu, ceea ce ne face să constatăm de facto că poziția lui Ghimpu este și poziția Alianței pentru Integrare Europeană”, se mai arată în mesaj.
 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE