Din nou critici la adresa ministrului Economiei, Dumitru Alaiba. După ce, recent, acesta a nimerit în colimatorul fostului premier Ion Sturza, de data aceasta, Alaiba a intrat sub lupa fostului deputat Alexandru Slusari.

Fostul vicepreședinte al Parlamentului îi sugerează lui Alaiba să nu se ocupe cu lucruri mărunte la minister, să lase abordările superficiale și să se ia de magnații din economie, care sugrumă concurența și stimulează importurile în dauna producătorii locali.

„ Se luptă cu comercianți micro, care activează în baza de patente, deși el, personal, în aprilie 2019 a semnat inițiativa legislativă privind prelungirea patentelor pănă la 1 ianuarie 2024.

Anunță o mare "reformă" în economie, care se rezumă la majorarea numărului de asociați în cadrul SRL și la niște modificări în modalitate de distribuire a profitului între asociați. Niște fleacuri, care pot fi realizate în trei zile și care nici pe departe nu miroase a reformă.

Domnule ministru, poate în sfărșît lăsați acest piar exaltat și renunțați la abordări superficiale ? Sunteți totuși ministru al economiei, nu purtator de cuvănt al ministerului și nu candidat în deputați în campania electorală.

Poate totuși încercați să luptați cu magnații din economie, care sugrumă concurența și nu permit dezvoltarea normală producătorilor autohtoni.

Pentru început, poate vă întâlniți cu producătorii și procesatorii din domeniul agroalimentar și să-i întrebați care e situația lor în relațiile comerciale cu supermarketurile ? Care este mărimea retrobonusurilor, cerute de retailuri de la furnizorii pentru plasarea produselor pe rafturi, după ce voi în Parlament a-ți refuzat să plafonați aceste plăți ? În buzunarul cui merg banii căștigați de la aplicarea așa ziselor reduceri, impuse producătorilor de către supermarketuri ?

Și cel mai important lucru ! Poate aflați din discuția respectivă cum acest sistem viciat influențează asupra creșterii prețurilor la produsele agroalimentare și micșorează semnificativ competitivitatea producătorilor autohtoni, mai ales cei mici și mijlocii.

Comerțul interior, în present, este controlat de cățiva jucători mari, care mai mult se orientează spre import. Demult se impune schimbarea regulilor de joc în acest domeniu. Implică-te aici, Dumitru! Sau slabo?

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE