Simona Halep începe lupta pentru recuperarea carierei la Tribunalul de la Lausanne. Audierile de astăzi au durat 6 ore, iar Halep este optimistă în speranța că verdictul în cazul său de dopaj îi va fi unul favorabil, după prima suspendare primită, cea de 4 ani. Simona Halep are în spate o adevărată "armată" de apărători. În cadrul procesului, 6 experți toxicologi vor depune mărturie în favoarea sa. Joi la Lausanne este așteptat și Patrick Mouratoglou va fi audiat. Fostul antrenor al româncei e un personaj cheie în cadrul procesului, deoarece el, alături de ceilalți colaboratori, i-au recomandat sportivei să consume suplimentul alimentar (KETO MCT), care ar fi fost contaminat cu roxadustat, substanța interzisă la care jucătoarea a ieșit pozitivă la US Open 2022.

Președintele panelului de judecată este Annabelle Bennett. În completul de judecată mai sunt incluși doi oameni aleși de fiecare parte: Jeffrey Benz, desemnat de avocații Simonei Halep, și Ulrich Haas. Procesul Simonei Halep la TAS a început în această dimineață, la 10:30. Mai mulți jurnaliști au fost prezenți la intrarea în sediul Tribunalului de la Lausanne, dar fostul lider WTA nu a putut să dea vreo declarație, urmând a își explica punctul de vedere abia după verdictul final.

"Îmi pare rău. Voi vorbi după aceea", s-a mărginit să spună campioana de la Roland Garros și Wimbledon, potrivit EuroNews. Chiar dacă audierile se vor termina vineri, un verdict va fi dat, cel mai probabil, după câteva săptămâni în care judecătorii vor trece în revistă, în detaliu, întregul caz, pentru a soluționa cât mai corect speța.

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, fost lider 1 mondial şi câştigătoare a două turnee de Mare Şlem, va fi audiată de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), de miercuri până vineri, ea contestând suspendarea sa de patru ani pentru dopaj, a indicat TAS, transmite Agerpres. Audierea Simonei Halep se va desfăşura cu uşile închise.

„Decizia panelului TAS va fi una finală şi inatacabilă, cu excepţia dreptului părţilor de a face un apel la Tribunalul federal elveţian, în teren de 30 de zile'', a indicat în decembrie TAS.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE