mai.mdPoliţia a descoperit, pe urme fierbinți, patru infracţiuni grave săvîrşite în acest week- end pe întreg teritoriul ţării.

În primul caz, poliţia din Bender a reţinut un bărbat în vârstă de 54 de ani, suspectat de dublu omor. Acesta și-ar fi ucis concubina, de 38 de ani și fiul acesteia, de 17 ani. Infracţiunea a avut loc la data de 9 noiembrie curent, în satul Varniţa, Anenii Noi. Poliția presupune că motivul tragediei l-ar fi constituit gelozia.
Potrivit MAI, în noaptea de 8 spre 9 noiembrie, capul familiei s-a întors acasă în stare de ebrietate și a adormit pe un pat din curte. Dimineața, concubina acestuia a plecat la serviciu, iar între fiu și tatăl vitreg s-a iscat o ceartă. Într-un moment, suspectul a înjunghiat minorul cu un cuțit de bucătărie în regiunea gâtului. Pentru a ascunde urmele, bărbatul a ambalat cadavrul în sac de gunoi, din polietilenă și l-a aruncat la o gunoiște din marginea satului. Întoarsă acasă de la serviciu, nici concubina nu a scăpat vie. Și femeea a devenit victima unei cerții, fiind strangulată cu mâinile și ascunsă în podul casei. Vecinii au fost cei care au depistat nereguli în familia din mahala.
De menționat că, suspectul a fost anterior judecat pentru furt, tîlhărie şi răpirea mijlocului de transport.
În cel de al doilea caz, la data de 9 noiembrie, aproximativ la ora 21:00, Poliția din municipiul Bălți a fost înştiinţată, că în faţa unui bloc zace cadavrul însîngerat al unui bărbat. Ajunşi la faţa locului, ofițerii de poliție au stabilit identitatea victimei, de 41 de ani, totodată stabilind semne de moarte violente sub forma de plagă inţepată în regiunea cutiei toracice.
La doar cîteva ore, oamenii legii au reținut principalul suspect. Acesta s-a dovedit a fi un prieten «de pahar» al defunctului, de aceeași vârstă, locuitor al aceleiași localități. municipiului Bălţi. Cercetările polițenești au stabilit că motivul crimei l-ar fi constituit o ceartă, iscată după ce amicii au servit băuturi alcoolice. Supărată, victima s-a pornit spre casă, însă, a fost doborâtă de cuțitul înfipt în spate.
Un alt caz grav s-a produs la data de 10 noiembrie, în jurul orei 14:00 în raionul Cahul. Poliția din același raion a fost sesizată de o locuitoare a satului Lebedenco, precum că a depistat cadavrul vecinului său în propria lui locuință.
Bărbatul, de 58 de ani, împreună cu suspectul, de 50 ani, care locuia la el ca gazdă, au consumat băuturi spirtoase. Din motive necunoscute, între ei s-a iscat o ceartă după care, găzdașul i-a aplicat mai multe lovituri cu cuţitul în regiunea feței și a gîtului proprietarului locuinței.
O altă tragedie a avut loc municipiul Bălți. Un tânăr, de 19 ani, a ajuns în stare gravă în spitalul raional după ce a fost înjunghiat cu un cuţit în regiunea abdomenului. Incidentul s-a petrecut în oraşul Bălţi iar principalul motiv ar fi: consumul excesiv de alcool.
La data de 11 noiembrie curent, în jurul orelor 20:00, doi prieteni, ambii de 19 ani, locuitori ai municipiului Bălţi, au consumat băuturi alcoolice la domiciliul suspectului. Fiind în stare de ebrietate,cei doi s-au luat la ceartă. Ca rezultat, suspectul a luat un cuţit de bucătărie şi și-a rănit prietenul în regiunea abdomenului. Acesta, însă, a reuşit să fugă acasă de unde a şi sunat la ambulanţă.
Suspectul nu se află la prima abatere de lege, el a mai fost judecat de multiple ori pentru furt şi infracţiuni cu droguri.
În toate cazurile suspecții se află în arest, iar în privința lor au fost inițiate cauze penale, care presupun privaţiune de liberatate pe un termen de până la 15 ani.
 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE