Mastersul ATP 1000 de la Monte Carlo intră în faza semifinalelor. Astfel, au fost stabiliți cei patru semifinaliști. Novak Djokovic (1) se va duela cu Casper Ruud (8), iar Stefanos Tsitsipas (12) se va afla față în față cu Jannik Sinner (2).

În semifinale, Jannik Sinner va da peste Stefanos Tsitsipas, grecul fiind cel care este în avantaj în duelurile directe, scor 5-3. De menționat însă este faptul că italianul s-a impus în ultimele două partide (Rotterdam și Turneul Campionilor, ambele pe final de 2023).

În acest sezon (cel mai bun de până acum al carierei), Sinner are 25 de victorii și o singură înfrângere (la Indian Wells, în semifinale, cu Carlos Alcaraz).

După retragerea lui Carlitos, principalii favoriți la ATP Monte Carlo sunt Novak Djokovic și Jannik Sinner. Sârbul va disputa mâine a 77-a semifinală de turneu Masters 1000 din carieră, un record absolut în tenis. Cu victoria sa de astăzi, Djokovic are acum cel mai mare procent de câștiguri din carieră în probele Masters 1000, depășindu-l pe Nadal. El este, de asemenea, acum la doar trei victorii distanță de a realiza o istorică Triplă Carieră Golden Masters

ATP Masters 1000 Monte Carlo se desfășoară în perioada 7-14 aprilie pe zgură și oferă premii totale în valoare de 5.950.575 de dolari. Campionul en-titre este rusul Andrey Rublev, în timp ce Rafael Nadal este liderul autoritar al trofeelor cucerite: 11. Djokovic și Tsitsipas dețin câte două trofee.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE