Premierul R. Moldova, Vlad Filat şi vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov au depus astăzi, 5 ianuarie, flori la mormântul lui Vadim Pisari, omorât de către un pacificator rus la trecerea peste podul de la Nistru.
Depunerea de flori vine în contextul vizitei de lucru a celor doi oficialiîn raionul Dubăsari, unde s-au întâlnit cu activul raionului, precum și au discutat cu participanţii la acţiunea de protest de pe podul de la Nistru.
Preşedintele raionului Dubăsari, Grigore Policinschi a salutat vizita prim-ministrului în raion, menţionînd că aceasta reprezentă o bună oportunitate pentru a examina problemele existente şi a trasa priorităţile de viitor. El a apreciat acţiunile întreprinse de către organele de drept în vederea neadmiterii tensionării situaţiei în regiune. 
Reprezentanţii autorităţilor locale şi ai organizaţiilor de veterani au invocat mai multe probleme privind securitatea cetăţenilor, impedimente de circulaţie create de posturile instalate ilegal, dar şi problemele de ordin economic şi social.
În context, premierul a precizat că Guvernul a obţinut anumite rezultate în procesul de reglementare transnistreană, la începutul mandatului neexistînd nici măcar careva contacte între cele două maluri ale Nistrului. Vlad Filat a spus că problemele create de către posturile de control urmează a fi soluţionate în cadrul procesului de negocieri, în cadrul formatului 5 + 2, obiectivul fiind eliminarea lor.
„În toate vizitele efectuate în afara ţării am sensibilizat partenerii externi asupra problemei reintegrări ţării şi acum avem tot sprijinul lor în aceasta chestiune. Este un proces care va necesita timp, deşi este dificil să ne păstrăm calmul, vă rugăm să fiţi alături de noi în acest proces destul de complicat”, a declarat șeful Executivului.
De menționat, că la ședință au participat și ministrul Afacerilor Interne, Alexei Roibu, ministrul Finanţelor, Veaceslav Negruța, directorul interimar al SIS, Valentin Dediu, Prim-adjunctul Procurorului General, Andrei Pîntea. 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE