În semn de protest faţă de ignorarea unor iniţiative legislative parvenite din partea PCRM, fracţiunea comunistă a părăsit, joi, 19 mai, şedinţa în plen a Parlamentului. Deputatul PCRM, GrigorePetrenco a declarat că formaţiunea sa va părăsi şedinţa, iar fără comunişti majoritatea parlamentară nu are numărul necesar de parlamentari, pentru a aproba iniţiativele legislative.
“Cetăţenii ne întreabă câte şcoli vor rămâne la anul în Moldova, înce localităţi planifică guvernul să închidă aceste şcoli. Protestăm faţă de poziţia majorităţii parlamentare de a nu susţine şi a nu pune în discuţie pe parcursul a mai mult de o jumătate de an toate iniţiativele partidului Comunştilor. Astfel, noi în semn de protest părăsim sala de şedinţe”, a declarat Petreneco.
Drept replică, preşedintele formaţiunii Liberal Democrate, Valeriu Streleţ a menţionat că este induioşat de grija, pe care o poartă PCRM faţă de protecţia socială şi cea educaţională.
“De-a dreptul ne înduioşează grija PCRMfaţă de societate. Atunci când în 2009 foarte multe din proiectele sociale au fost abandonate, în favoarea unor proiecte electorale, rog să nu se uite că a fost de fapt iniţiat de guvernarea comunistă şi actualmente ele sunt doar modificate în scopul obţinerii unor beneficii”, a replicat Streleţ.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE