Tinerii voluntari vor beneficia de facilităţi la cazarea în căminele studenţeşti, vor primi credite suplimentare şi vor avea posibilitatea să participe la traininguri şi seminarii internaţionale. Cei mai buni voluntari vor fi premiaţi, iar Guvernul le va oferi gratuit sau cu reduceri foi turistice, excursii, foi de odihnă sanatoriale.
Acestea şi alte facilităţi au fost aprobate miercuri, 10 martie, de Cabinetul de miniştri. Potrivit ministrului Tineretului şi Sportului, Ion Ceban, proiectul urmăreşte implicarea sporită a tinerilor în activităţi de voluntariat.
Totodată, instituţiile implicate în activităţi de voluntariat vor fi scutite total sau parţial de impozitele locale.
Organizaţiile necomerciale care se implică active şi valorifică activitatea de voluntariat şi beneficiază de statutul de utilitate public, vor avea preferinţe în procurarea serviciilor sociale și cele publice.
Potrivit datelor prezentate de Ministerul Tineretului şi Sportului, fenomenul voluntariatului în R. Moldova este slab dezvoltat. Numărul total de voluntari este aproximativ de 12 mii de persoane. Implicarea în activitatea de voluntariat în Moldova este de cel puţin 2 ori mai mică decât acum un deceniu în Cehia şi de 4-5 ori mai mică decât acum un deceniu în ţările cu democraţie consolidată.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE