Începând cu 1 septembrie 2010, cadrele didactice vor primi salariul mediu pe parcursul întregului an şcolar, inclusiv în perioada în care elevii se află în vacanţă. Este vorba despre plata pentru gradul didactic, pentru dirigenţie, pentru controlul lucrărilor scrise şi administrarea cabinetelor. O hotărâre în acest sens a fost adoptată de Executiv în cadrul şedinţei de joi, 29 iulie.

Premierul Vlad Filat a precizat că pentru implementarea acestei iniţiative se vor aloca 33 mln lei,  dintre care 27,7 mln lei pentru grad didactic.
Hotărârea de Guvern soluţionează şi problema legată de salarizarea metodiştilor din cadrul instituţiilor de învăţământ de toate nivelurile, aceştia fiind incluşi în categoriile de salarizare 13, 14.
 
De asemenea, se prevede ajustarea la prevederile legale a salarizării personalului didactic, inclusiv a instructorilor şi maiştrilor-instructori. Salariul pentru personalul fără studii medii de specialitate va fi stabilit în mărime de 80% din salariul cadrelor didactice cu studiile respective, iar pentru personalul cu studii superioare incomplete – în mărime de 80% din salariul lunar pentru cadrele didactice cu studii superioare.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE