În contextul ultimelor evenimente tragice din țările UE, soldate cu numeroase victime, Poliția de Frontieră a Republicii Moldova întreprinde un șir de măsuri, pentru asigurarea securității statului. Astfel, a fost instituit un regim riguros de activitate în toate punctele de trecere, Aeroportul Internațional Chișinău și în unele puncte de trecere situate la frontiera cu România și Ucraina.
A fost pus în regim de alertă personalul Poliției de Frontieră, instruit anteriror, în diverse exerciții antitero. De asemenea, s-au format rezerve de angajați, care în cazul atestării unui flux mai mare de călători, vor interveni pentru fluidizarea traficului transfrontalier.
Controalele la frontieră s-au intensificat, cu preponderență în privinţa persoanelor originare sau venite dinspre statele unde se desfășoară conflictele armate, precum şi dinspre statele aflate în vecinătatea acestora.
La fel, sunt implicate mai activ echipele canine la controlul bagajelor, în vederea depistării substanțelor explosive, cât și în locurile aglomerate, unde conform competenţelor atribuite ordinea publică este asigurată de către Poliţia de Frontieră. Iar patrupezii special antrenaţi efectuează patrularea regulat.  
În privința mijloacelor de transport, se aplică dispozitive speciale de control, iar colaborarea cu organele de drept naționale și internaționale a fost sporită. Prin intermediul formei publice şi operative de conlucrare cu partenerii de cooperare se acumulează informaţia privind spiritul şi activităţile ce pot constitui ameninţări la adresa ordinii şi securităţii publice.
Călătorii sunt supuși unui control suplimentar de frontieră, în special persoanele suspecte. Dacă în regim normal sunt verificate 15%, în prezent unei astfel de verificări trec 80% din persoane.
Poliția de Frontieră își exprimă compasiunea faţă de cetățenii care au avut de suferit în urma atacurilor teroriste din Belgia, în această dimineață.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE