Un bărbat din Ialoveni riscă o amendă de la 14 000 până la 16 000 lei, sau privaţiune de libertate de până la un an, pentru că a condus în stare de ebrietate un automobil.
Potrivit CGP, în dimineaţa zilei de 12 noiembrie curent, în jurul orei 08:30, la intersecţia străzilor Calea Ieşilor cu Bariera Sculeni, un echipaj mobil al Regimentului de patrulă şi santinelă SCUT a observat deplasarea haotică a unei mașini de model Dacia Logan. Poliţiştii au constatat că la volan se afla un bărbat în vârstă de 39 ani, originar din or. Ialoveni, care părea a fi în stare de ebrietate alcoolică.
Astfel, s-a stabilit că şoferul deţinea permis de conducere cu dreptul de a conduce doar tractorul - categoria H, şi intenţiona să presteze servicii de taxi la bordură. Potrivit lui, automobilul l-ar fi luat cu împrumut de la un cunoscut de-al său.
El a fost condus la sediul Poliţiei Rutieră iar automobilul a fost reţinut la parcare. În cadrul audierilor bărbatul a recunoscut că ar fi servit băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan. Oricum el a fost supus testului de alcoolemie conform procedurii legale, care urmează să constate gradul stării de ebrietate.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE