Fostul deputat, un om distins de stat și vicepreședinte al Parlamentului, în perioada 2001-2005, Mihail Camerzan, s-a stins din viață la 19 decembrie 2023, la vârsta de 71 de ani.

Mihail Camerzan s-a născut la 2 noiembrie 1952, în satul Țiganca, raionul Cantemir. A absolvit Facultatea de Istorie a Universității de Stat a Moldovei. Înainte de a intra în viața politică, a activat în domeniul educației, fiind pedagog la liceul Gheorghe Asachi din Chișinău. Ulterior, el a fost director general al SA “Moldova-Tur”, preşedinte al Consiliului municipal al MpMDP, Chişinău.

A avut o carieră remarcabilă și în sfera politică, Mihail Camerzan a ocupat funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova în perioada anilor 1998-2000 pe listele Blocului electoral „Pentru o Moldovă Democratică și Prosperă”, iar în legislatura 2001-2005, a fost vicepreședinte al Parlamentului, din partea „Alianței Braghiș” aducând contribuții semnificative la dezvoltarea țării. Mai târziu, a activat și în domeniul politicii externe ca Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Republica Portugheză și în Regatul Maroc.

Mihail Camerzan va rămâne în amintirea tuturor ca o personalitate notorie, un om extraordinar, profesionist, modest, cu o cumsecădenie aparte, mereu gata să sară în ajutor. Cu simțul umorului bine conturat, a fost nu doar un om de stat, ci și un familist devotat, un prieten de nădejde și un coleg apreciat.

Cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu sunt invitați să participe la slujba de priveghi, ce va avea loc astăzi, 20 decembrie, la ora 18:30, la Biserica din Cimitirul Central de pe strada Armenească. Înmormântarea va avea loc mâine, 21 decembrie, la ora 11:00, tot la Cimitirul Central.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE