„Dacă menţinem starea aşa cum este actualmente, starea de urgenţă nu va fi extinsă. Creşterea numărului de cazuri active nu depăşeşte 30-40 de cazuri timp de 24 de ore. Aceasta înseamnă că noi ne putem permite să gestionăm situaţia şi să adaptăm unele restricţii la realităţile zilei de astăzi”, a declarat Ion Chicu.

Potrivit prim-ministrului, în următoarele trei zile transportul public va circula în municipiile Chişinău şi Bălţi, iar începând cu data de 4 mai, transportul public va reveni la regimul normal de activitate.

„De mâine până joi, transportul public în Chişinău şi Bălţi va funcţiona. De vineri şi până duminică nu va funcţiona. Iar de luni, transportul public revine la regim normal, cu taxare, aşa cum a fost până la introducerea regimului de stare de urgenţă. Începând cu ziua de 4 mai transportul public va reveni la regimul normal de lucru. Astfel, începând de săptămâna viitoare în troleibuze vor reveni taxatorii şi călătoriile vor fi taxate” a declarat prim-ministru.

Totodată, prim-ministrul a reiterat ridicarea unor restricţii începând cu ziua de azi.

„Începând de astăzi, parcurile din Republica Moldova vor fi redeschise pentru cetăţeni, care se vor putea plimba, dar nu în grupuri mai mari de trei persoane. De asemenea, începând tot de astăzi, au fost reluate unele activităţi economice”, a mai spus Ion Chicu.

Ion Chicu a precizat că şi alte restricţii ar putea fi eliminate începând cu săptămâna viitoare, în funcţie de situaţia epidemiologică din ţară.

În legătură cu răspândirea infecţiei prin Coronavirus, în Republica Moldova a fost instituită stare de urgenţă în perioada 17 martie – 15 mai.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE