Ministrul Sănătății de la București, Alexandru Rafila, a anunțat, joi, că nu va declara epidemie de gripă în România. Potrivit lui, asta ar însemna impunerea unor restricții. În schimb, oficialul român a declarat, potrivit Digi24.ro, că va emite o instrucțiune privind „starea de alertă epidemică”.

Alexandru Rafila a spus că preferă recomandări în locul restricțiilor, precum portul măștii, evitarea aglomerației și triaj în școli și grădinițe.

Amintim că România a fost în pragul declarării epidemiei de gripă, după ce numărul de îmbolnăviri a crescut rapid în ultima perioadă. Astăzi Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile a anunțat despre primele două decese din cauza gripei în România, potrivit Mediafax.

De menționat că numărul cazurilor de gripă sezonieră este în continuă creștere și în Republica Moldova. Autoritățile din sănătate de la Chișinău susțin că situația este alarmantă. Potrivit lor, doar în ultima săptămână au fost înregistrate peste 200 de cazuri, majoritatea fiind în capitală.

Ultima oară, în România a fost declarată epidemie de gripă în februarie 2020, pentru al doilea an consecutiv.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE