Ministerul Educației îl substituie pe unul din oamenii de încredere a lui Ion Ceban. Este vorba de actualul șef al Direcției municipale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi care nu a a acces în această funcție prin concurs, așa cum prevede Codul Educației

Noul șef al Direcției municipale educație, tineret și sport ar urma să fie o persoană care până acum a lucrat alături de echipa actualului primar, Ion Ceban, a anunțat ministrul educației, Dan Perciun, care a negat că s-ar intenționa numirea unor persoane care sunt loiale PAS-ului. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Rezoomat de la Rlive.

Ministrul perciun spune că în fruntea direcției, pentru un mandat interimar de cel puțin șase luni, ar urma să fie numită Viorica Negrei, actualul șef adjunct a aceleași direcții până la anunțarea noului concurs

„Propunerea este să numim tot din rândul directorilor de la direcția municipală de educație. O să o numim pe doamna Negrei care e la fel din echipa respectivă sau cel puțin în toată această perioadă a lucrat alături de echipa primarului”, a declarat Dan Perciun.

Ministrul a menționat că prin această schimbare se dorește aducerea lucrurilor în câmpul legal.

„Candidaturile pe care le propunem sunt tot din rândul direcțiilor, sunt tot oameni care au activat până acum în educație și în 10 cazuri și sunt practic șefii adjuncți, noi nu numim directori din afară”, a explicat ministrul.

Cât despre șeful demis al Direcției Adrei Pavaloi, Perciun a menționat că dacă ar fi fost numit printr-un concurs nu era nicio problemă.

În contextul prevederilor din Codul Educației, din totalul celor 35 de șefi în Direcțiile Educație din raioanele și municipiile țării, doar 10 își vor păstra funcțiile. Restul 25 au fost sau urmează să fie concediați.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE